Foto

Goran Vrkic: "Imi doresc sa scoatem maximul!"


In urma tragerii la sorti a grupelor din cadrul Campionatului European U16 de baschet masculin  – Divizia A, eveniment care s-a derulat sambata, 15.01.2011, in impozanta sala de sedinte a Primariei orasului Cracovia, reprezentativa tricolora pregatita de antrenorul sarb Goran Vrkic va face parte din Grupa A, alaturi de nationalele similare ale Luxemburg, Georgiei, Belarus, Angliei si Macedoniei. Dupa ce a aflat componenta grupei din care face parte si echipa noastra, antrenorul Goran Vrkic a vorbit in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet despre sansele tricolore la turneul final european din luna august, competitie care va fi gazduita de Skopje (Macedonia).

Am picat cu Luxemburg, Georgia, Belarus, Anglia si Macedonia. Cum vi se pare grupa?

Este o grupa puternica! Sunt doua tari din spatiul ex-sovietic si Macedonia. Vreau sa ma informez foarte bine asupra viitorilor nostri adversari. La aceste varste fragede e greu sa faci o monitorizare din timp. Jucatorii se transforma foarte mult de la un an la altul, nu este acelasi lucru ca la seniori.  Primul pas a fost sa vedem grupa in care vom evolua, iar de-acum inainte va trebui sa facem o monitorizare atenta a adversarilor.  In plus, vom avea nevoie de meciuri tari in picioare!

Ce obiectiv avem?
Personal imi doresc sa scoatem maximul de la aceasta competitie europeana!

Simtiti o presiune mai mare pentru ca proveniti dintr-o tara cu o mare traditie in baschet ?
Ionut Covrig, presedintele clubului Magic Champions,  la care antrenez, are atat de multa incredere in mine, incat nu exista nici o presiune. Mi-as dori foarte mult ca acest lucru sa se intample si la nationala U16.  Pentru a putea lucra bine, presiunea trebuie sa nu existe! E benefic pentru copii sa nu simta nici o apasare si sa fie concentrati sa dea totul. Uitati-va in toate domeniile. Oricine incepe cu presiune, sfarseste prost. Pentru noi este foarte important acum sa muncim bine, mult si sa nu ne gandim prea mult la rezultatele inregistrate.  Vreau ca fiecare jucator sa dea maximul!
La acest lucru trebuie sa ne gandim, indiferent de competitia la care evoluam.

Va multumim si multa bafta pe 2011!

 

Reamintim distributia celor 23 de participante in grupele Campionatului European U16 – Divizia B (masculin) de la Skopje (Macedonia):

Grupa A: Romania,Luxemburg, Georgia, Belarus, Anglia si Macedonia
Grupa B: Austria, Portugalia, Slovenia, Olanda, Finlanda, Cipru
Grupa C: Irlanda, Slovacia, Ungaria, Elvetia, Suedia, Armenia
Grupa D: Bosnia&Hertegovina, Estonia, Israel, Belgia, Danemarca.

Parteneri